Een liquiditeitsprognose opmaken is vrij eenvoudig. Het is een kwestie van inkomsten en uitgaven op een rijtje zetten, waarbij je je limiet in de gaten houdt. Je kan dit zo moeilijk maken als je wilt door alle posten diep uit te spitten. Mijn advies is om het toch enigszins simpel te houden. Dit geeft een overzichtelijk geheel, waarbij veel gegevens in één oogopslag kunnen worden waargenomen.

Liquiditeitsprognose regelmatig bijwerken

Een liquiditeitsprognose opstellen is eenvoudig
Download het bestand door erop te klikken

Bovendien willen in een agrarische sector nog wel eens prijsschommelingen optreden. Of technische resultaten wijken af door weersomstandigheden, ziektes etc. Met als gevolg dat een inschatting toch nog wel eens moet worden bijgesteld.

In bijgevoegd voorbeeld is een liquiditeitsprognose opgemaakt voor een akkerbouwbedrijf. Je kunt het bestand gratis downloaden. In de linker kolom kun je posten wijzigen. Vervolgens kun je in de lichtgrijze vlakken je eigen cijfers invullen, waarmee je je maandelijkse mutaties doorrekent.

Verder kan je je limiet aangeven en dan volgt automatisch of je bestedingsruimte voldoende is. In het weergegeven voorbeeld zie je dat er op verschillende momenten te weinig ruimte bestaat. Deze getallen kleuren automatisch rood.

Download liquiditeiteitsprognose gratis

Het excelbestand kan je gratis downloaden door op de afbeelding te klikken. Mocht je een liquiditeitsprognose op maat willen hebben, dan mag je me natuurlijk altijd benaderen via de mail: info@bizz-id.nl (of via mijn mobiel: 06-19576211).

Excelbestand Liquiditeitsprognose aanvragen