Waarom een prijsinformatiesysteem voor eieren?

Er wordt veel geklaagd over eierprijzen. Begrijpelijk. Dat daarbij ook geklaagd wordt over noteringen is eveneens begrijpelijk. Deze zijn voor pluimveehouders min of meer onacceptabel. Pluimveehouders worden immers altijd achteraf afgerekend op basis van een door de handelaren en industrie bepaalde eiernotering.
Dit is de reden voor een aantal pluimveehouders geweest om te gaan werken aan een prijsinformatiesysteem voor eieren. Wanneer er voldoende belangstelling vanuit de legpluimveehouders is starten we met een systeem voor eieren.

Wat is iSTEP?

iSTEP is een digitaal én real-time prijsinformatiesysteem voor eieren. In dit digitale systeem worden doorlopend transacties ingebracht door de pluimveehouders zelf.  Deelnemende pluimveehouders kunnen op deze manier ook continu actuele prijsinformatie opvragen.  De informatie is uiteraard volstrekt anoniem.

Voordelen iSTEP

 • Geeft actuele, betrouwbare markt- en prijsinformatie die digitaal én real time beschikbaar is.
 • Maakt de markt transparanter.
 • Organiseert een betere marktpositie voor pluimveehouders.
 • Pleit voor verbetering handelsvoorwaarden.
 • Biedt pluimveehouders ondersteuning om de hoogst mogelijke reële prijs voor hun product te realiseren.

Doordat producenten informatie verstrekken aan elkaar verbeteren zij hun verkoopresultaat. De onafhankelijke markt- en prijsinformatie zorgt dat ze beter zijn geïnformeerd. Dit leidt tot een sterkere onderhandelingspositie en uiteindelijk tot een optimaal resultaat. Ze zijn immers altijd op de hoogte van de allerlaatste gedane zaken.

Hoe informatie verspreiden?

Om een en ander te organiseren willen de legpluimveehouders een vereniging oprichten. De prijs- en marktinformatie krijgen pluimveehouders via:

Een redelijk aantal pluimveehouders heeft al aangegeven meerwaarde te zien in een dergelijk prijs- en marktinformatiesysteem. Binnenkort willen ze een landelijke bijeenkomst organiseren. Hiervoor kunnen pluimveehouders zich aanmelden, wanneer ze interesse hebben om deel te nemen. Folders voor promotie zijn tijdens de Landbouwdagen Intensieve Veehouderij verspreid via verschillende stands. Je kunt de flyer ook downloaden door op de knop hieronder te drukken.

Download flyer

Je kunt je aanmelden voor de informatiebijeenkomst door het aanmeldformulier achter onderstaande link in te vullen. Mocht je verhinderd zijn op deze avond, dan kun je je met behulp van het formulier echter wel aanmelden voor deelname. Je kunt ook een mailtje sturen naar info@bizz-id.nl waarin je je contactgegevens, diersoort en bedrijfsomvang aangeeft.

Aanmelden voor deelname

Prijsinformatiesysteem voor eieren maakt vergelijken gemakkelijker
Getagd op:        

Eén gedachte over “Prijsinformatiesysteem voor eieren maakt vergelijken gemakkelijker

 • Hallo Fred,
  Ik zie ook zeker meerwaarde in een dergelijk prijs en marktvergelijking.
  Graag zou ik meer informatie ontvangen of uitnodiging voor informatiebijeenkomst.

  Groeten, Koen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Regelmatig tips, nieuws en gratis advies ontvangen

Vind je de informatie op deze site interessant? Regelmatig kom ik met tips en gratis advies. Wil je deze ontvangen meld je dan nu aan.

>> Ik wil graag je nieuwsbrief en blogartikelen ontvangen

PS: Je ontvangt geen SPAM. Daar houd ik zelf ook niet van!

Shares