Even voorstellen:

Ik ben Fred de Jongh. Na jarenlang als adviseur te hebben gewerkt voor verschillende bedrijven in de agrarische sector (met name in de pluimveehouderij), ben ik in 2012 gestart met een eigen adviesbureau: Bizz ID. Ik hou me bezig met coachend adviseren van bedrijven en verenigingen op het platteland, die werken aan groei- of veranderingstrajecten. Ondernemers bewust bezig laten zijn met de ontwikkeling van zichzelf, de ontwikkeling van hun bedrijf en de markt waarin ze opereren. Mensen durven te laten kiezen, maar bovenal benadrukken dat ze zelf de regie in handen moeten houden.

De focus ligt op ondernemingen en verenigingen in de agrarische sector. Door mijn carrière in de pluimveehouderij bevindt het zwaartepunt van mijn advieswerkzaamheden zich nog steeds in deze sector. Maar ik ben ook graag bezig met ondernemers in de akkerbouwsector en in de verbrede landbouw (plattelandstoerisme, streekproducten en zorgboerderijen).

Uiteindelijk draait het in alle sectoren en bij alle ondernemers om hetzelfde. Je moet plezier hebben in het werk en er moet onderaan de streep voldoende overblijven om je plannen te kunnen realiseren. Samen met de ondernemers werk ik continu aan verbetering van hun bedrijf.

Expertise:

De expertise ligt op onderstaande vlakken:

  • Financiële vraagstukken
  • Strategie & beleid
  • Bedrijfsontwikkeling en -overnames
  • Marktanalyse
  • Managementondersteuning (verbetermanagement) / coaching

Specialistische kennis heb ik vooral over de pluimveehouderij en verbrede landbouw.

Mijn missie:

Ondernemers op het platteland helpen en ondersteunen bij de optimalisatie van hun bedrijf én bij de ontwikkeling van zichzelf. Het streven is dat ondernemers zelf bewust bezig zijn met de aandachtspunten in hun bedrijf, waarbij hun eigen bedrijfsplan de leidraad is.

Daarbij is kennis delen voor mij écht iets waar ik in geloof. Met mijn kennis en ervaring probeer ik een steentje bij te dragen in het geheel, zodat iedereen daar dingen van kan leren. Ik vind het gewoon leuk om ondernemers mee te helpen doorontwikkelen. Als dat lukt met de informatie die men bij mij van de site kan halen, vind ik dat fijn. Maar uiteraard vind ik het ook fijn als ondernemers regelmatig een keertje aan de bel trekken om toch nog eens mee te denken of om eens stevig te sparren over hun eigen ideeën. Op die manier worden we er allebei wijzer van.

Overigens ben ik niet iemand die altijd met alle winden meewaait. Ik ben er niet vies van om een keertje tegengas te geven en om iemand te prikkelen om hem of haar wakker te schudden of op gang te houden.

Mijn visie:

Een ondernemer stippelt zijn eigen pad uit op basis van doelstellingen waar hij zich goed bij voelt. Hiervoor zorgt hij dat de juiste mensen om zich heen heeft die hem daarbij wegwijs maken!

Mijn motto:

“Met je hakken in het zand is het lastig lopen”. (Loesje)

 Wil je nader kennismaken?

Vrijblijvend nader kennismaken

Regelmatig tips, nieuws en gratis advies ontvangen

Vind je de informatie op deze site interessant? Regelmatig kom ik met tips en gratis advies. Wil je deze ontvangen meld je dan nu aan.

>> Ik wil graag je nieuwsbrief en blogartikelen ontvangen

PS: Je ontvangt geen SPAM. Daar houd ik zelf ook niet van!