Even voorstellen

Ik ben Fred de Jongh, ondernemerscoach, die agrarische ondernemers graag vooruit helpt om uit hun bedrijf maar ook vooral uit zichzelf te halen wat erin zit. Mijn streven is dat de ondernemer zelf de regie houdt.

Als problemen en vraagstukken niet worden opgelost (of onderkend) gaat dit ten koste van de efficiency en effectiviteit van de onderneming. Dus ten koste van het resultaat. Maar erger nog, het gaat ook vaak ten koste van het werkplezier en dan kom je al heel snel in een negatieve spiraal.

Soms is het stellen en beantwoorden van precies de juiste vragen alles wat nodig is om een ondernemer te helpen bij het in beeld brengen van aandachtspunten en vraagstukken én oplossingen daarvan.

Agrarische ondernemers krijgen van mij strikt onafhankelijke en deskundige begeleiding die bijdraagt om te komen tot de juiste beslissingen. Door middel van een praktische en inspirerende aanpak zorg ik ervoor, dat hetgeen gebeurt wat moet gebeuren om je onderneming continu te verbeteren.

Ik hou me vooral bezig met coachen en adviseren van bedrijven en verenigingen op het platteland, die werken aan groei- of veranderingstrajecten. De focus ligt op ondernemingen en verenigingen in de agrarische sector. Door mijn carrière in de pluimveehouderij bevindt het zwaartepunt van mijn advieswerkzaamheden zich nog steeds in deze sector. Maar ik ben ook graag bezig met ondernemers in de akkerbouw en de verbrede landbouw (plattelandstoerisme, streekproducten en zorgboerderijen). Samen met de ondernemers werk ik voortdurend aan verbetering van hun bedrijf.

Wanneer moet je mij bellen?

Als je ergens tegenaan loopt waar je graag een keertje met een onafhankelijke ondernemerscoach over wil sparren. Je beseft dat er iets moet veranderen, maar je weet nog niet precies hoe je er invulling aan moet geven. Je kunt het nog geen handen en voeten geven. Deze vragen kunnen liggen op het persoonlijke vlak, maar uiteraard ook bedrijfsmatig.

Welke persoonlijkheid zit er achter mij?

  • Een kritische denker: Ik bekijk dingen zorgvuldig en neem geen overhaaste beslissingen.
  • Leergierig: Ik houd ervan om nieuwe dingen te leren.
  • Eerlijk, oprecht en authentiek: Ik hou van mensen die net als ik eerlijk zijn, niet alleen in de zin van de waarheid spreken maar door een leven te leven dat oprecht is en authentiek.
  • Vrolijk en humoristisch: Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. Een geintje en een kwinkslag op zijn tijd brengen een lach op ieders gezicht.
  • Rustig: Ik sta met beide benen op de grond.

Mocht je nader willen kennismaken, neem dan gerust contact op.